Биографии Софтуер Хардуер IT Фирми Речник
 
Начало
Цел
Източници
Връзки
Галерия
Тестове
Форум
За авторите
 
 
 
 

Речник

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Tag

    Подреждане на данни за обработка от код използва в HTML

TCP/IP

    (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) Това е комплексен протокол който обяснява Интернет. Поначало направен за UNIX операционни системи, TCP/IP сега съдържат всички големи компютърни операционни системи.За да сте наистина в Интернет,компютърът ви трябва да има TCP/IP софтуер.

Telnet

    Вид протокол които позволява на Интернет потребители да влизат в други компютърни системи които също са свързани с Интернет.Това ви позволява да стартирате програми или да използвате такива които са на другият компютър. Windows има telnet клиент. Telnet използва 'plain vanilla' текстов (без мишка и графики) прозорец които изглежда като DOS.В този прозорец задавате команди и виждате отговорът от другият компютър.

Terminal

    Устройство което ви позволява да изпращате команди към компютър някъде другаде.

TFTP

    (Trivial File Transfer Protocol). Опростена версия на FTP, допускаща трансфер на файлове от един компютър към друг през мрежата

Trojan Horse

    По-интелигентна вариация на вирус, която след инсталирането си остава скрита, очаквайки повикване отвън. Обикновено с помощта на троянски коне кракерите могат да накарат заразената машина да изпълни тяхна команда

TCP

    TCP (Transfer Control Protocol) e протокол, който служи за разделянето на съобщението на пакети и последващото им събиране в другия край на връзката. Той е втори по важност в Интернет и неговата работа се базира на протокола IP.

Tweak

    Настройване и оптимизиране на софтуера и хардуера на компютъра с цел да се "изцеди" максимума от възможностите му. Много от програмите и компонентите в компютъра са в стандартно неоптимизирано състояние, което и позволява да подобрите работата им с помощта на малко допълнителни настройки.

TCP (Transfer Control Protocol)

    Протокол за управление на обмена на информация. Този протокол обслужва връзките. Данните се изпращат на пакети, които съдържат заглавна част и данни. Надеждността на обмена се осигурява от контролни суми и сравнения между изпратената и пристигналата информация.

TouchPad

    входно устройство, засича местоположението на пръста на човека, чрез засичане на електрическия му капацитет. Самият пръст привлича минутно статично електрично напрежение, което предизвиква малък приток в системата от електрически вериги на тач-пада. Електронните устройства, свързани с тач-пада, засичат този приток чрез два съседни ръба на пада, така че той може прецизно да засича позицията на пръста в две измерения.

Touch Screen

    входно устройство, което позволява на потребителя да взаимодейства с компютъра чрез докосване на компютърния екран