Биографии Софтуер Хардуер IT Фирми Речник
 
Начало
Цел
Източници
Връзки
Галерия
Тестове
Форум
За авторите
 
 
 
 

Речник

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

E-Mail

    (Electronic Mail) Съобщения, обикновено текстови, изпратени от един човек на друг чрез Интернет. E-Mail-а може да бъде пратен и на много различни адреси.

Еncryption

    Криптиране - ефективен начин да се защити информация: кодиране на данните при трансфер, така че да не могат да бъдат разбрани или променени от трета страна

ENERGY STAR

    Това е програма предложена от EPA (Environmental Protection Agency US) насърчаваща понижаването на консумацията при компютърни системи и периферни устройства. Тя препоръчва когато монитора не се използва, консумираната от него мощност да бъде 30W или по-ниска. На продуктите, които отговарят на целите и стандартите на тази програма е позволено да използват логото “ENERGY STAR”.

Ethernet

    Много често използван метод за свързване на компютри в LAN. Има повече от един тип Ethernet връзки. До 2001 стандартният тип беше "100-BaseT", който можеше да обработва до 100,000,000 бита в секунда и може да се използва с почти всеки тип компютри.

Extranet

    Това е Intranet, към който може да се свързват компютри, които не са свързани физически към дадената частна мрежа на компанията, но не всички могат да се свързват към тази компания, обикновено само бизнес партньори или хора, които трябва да имат достъп до уеб страницата на компанията. Често Intranet-а се използва в Virtual Private Network (VPN).