Биографии Софтуер Хардуер IT Фирми Речник
 
Начало
Цел
Източници
Връзки
Галерия
Тестове
Форум
За авторите
 
Официален сайт на Philips Electronics


Philips Electronics

    Royal Philips Electronics е холандска компания, един от най-големите производители на електроника в света и номер едно в Европа, с продажби на стойност 29 милиарда евро през 2003 г. Тя е глобален лидер в продажбите на цветни телевизори, осветителна техника, електрически самобръсначки, медицинска диагностична апаратура за рентгенови прегледи и наблюдение на пациентите, както и телевизори с един чип. Нейните 165,300 служители в повече от 60 държави работят активно в сферите на осветителната техника, потребителската електроника, домашните електроуреди, полупроводниците и медицинските системи. Значителните инвестиции на Philips в проучване и разработки доведоха до много ключови открития, като Compact Cassette system и лазерните оптични дискови системи CD-Audio, CD-ROM, CD-R/RW, SACD и различни DVD-формати.

    Philips следва последователна политика да усъвършенства и подобрява своето корпоративно управление, спазвайки американските, холандските и международните кодекси за най-добри практики. Марката Philips струва 4.46 милиарда долара според доклада на BusinessWeek относно глобалната класация на марките, изготвена от Interbrand.

    Някои от основните звена на фирмата са:

Philips Бизнес Комуникации (PBC) – Hilversum, NL

    PBC е водещ доставчик на комуникационни решения, позволяващи на средните и големите организации да използват силата на интегрираните гласови комуникации.

RF Solutions - Eindhoven, NL

    RF Solutions е глобален доставчик на лесни за употреба тунери и RF системни модули, позволяващи на PC-тата, лаптопите, телевизорите и домашните gateway устройства, мобилните телефони и РDA да изпращат и получават ширококанално съдържание. Той също предлага широка гама от аналогови и дигитални RF модули за кабелни, сателитни и наземни приложения.

Philips Sound Solutions (PSS) - Dendermonde, BE

    PSS е бизнес звено на Philips, което разработва, произвежда и продава иновативни звукови решения за три различни глобални пазара: автомобилния, потребителската електроника и PC. Продуктовият пакет на компанията се състои от високоговорители, дигитални DSP усилватели, пасивни и активни тонколони, звукови карти

    Philips играе главна роля в оформянето на световната дигитална електроника като предоставя технологични иновации на хората. Много от тези иновации произхождат от лабораториите на Philips Research. Основана в Айндховен, Холандия, през 1914 г., Philips Research в момента е една от основните частни изследователски организации в света, с лаборатории в Холандия, Белгия, Англия, Германия, САЩ, Китай и Индия, с общ персонал от около 2,100 души. Учените в много от дисциплините, от електроинженерството и физиката до химията, математиката, механиката, информационните технологии и софтуера, работят в близък контакт, влияейки и въздействайки помежду си, като по този начин изпитват ползата от съвместната работа и обмена на идеи.