Биографии Софтуер Хардуер IT Фирми Речник
 
Начало
Цел
Източници
Връзки
Галерия
Тестове
Форум
За авторите
 
Официален сайт на Logitech


Logitech

       Фирмата е основана през 1981 г. в Швейцария. Щаб-квартирите на компанията са в Романел-сюр-Морж, Швейцария (за Европа, Близкия Изток, Африка), Фримонт, Калифорния (за Американския регион) и Тайван, Хонконг (за Азиатско-Тихоокеанския регион). Произвежда и доставя продукция за повече от 100 страни по света.

       Компанията Logitech разработва, произвежда и реализира интерфейсно оборудване, позволяващо по-ефективна работа, максимално удоволствие от игрите, лесно и просто използване на цифровите технологии. Изделията на компанията използват ключовите съвременни технологии и нововъведения, отличени с различни награди за дизайн и идеално съотношение между цена и качество. Произвежданото оборудване включва устройства за работа с цифрови изображения, като web-камери, мишки и трекболи, клавиатури, колонки и аудиокомплекти, а също манипулатори за мрежови игри. Компания е лидер на пазара за безкабелно периферийно оборудване.

       Logitech International е швейцарска акционерна компания. Компанията разполага с производствени мощности в Азия и офиси в основните градове на Северна Америка, Европа и Азиатско-Тихоокеанския регион. Днес в компанията работят повече от 6000 сътрудника в различни страни по света.

       Отначало дейността на компанията Logitech е ориентирана към OEM-сектора, който и днес представлява важна част от нейния бизнес. Тя задоволява потребностите на своите OEM-клиенти, сред които са повечето големи световни производители на персонални компютри, като съчетава масово производство и строгия контрол на качеството. Компания разпространява своята продукция в различни страни по света и осъществява техническата им поддръжка. Инфраструктурата на компанията позволява оперативно да се реагира на измененията на пазарните изисквания.

       За последните години компания Logitech значително разшири асортимента на своята продукция и завоюва нови позиции на пазара. Потребителите усъвършенстват своите базови системи за сметка на интерфейсни устройства с разширени функции, които обезпечават допълнителни възможности и ги избавят от плетеницата кабели при работа с настолни компютри.

       Компанията се стреми постоянно да представя на пазара нови изделия с най-високо качество.