Биографии Софтуер Хардуер IT Фирми Речник
 
Начало
Цел
Източници
Връзки
Галерия
Тестове
Форум
За авторите
 

Браузъри

    Browser (Браузър) е софтуерно приложение, използвано за намиране и показване на уеб-страници. Повечето съвременни браузъри могат да представят мултимедийна информация, включително звук и видео.

    Един от най-известните браузъри е Internet Explorer.

    В основата на Internet Explorer стои дълбоката интеграция с Web (TWI, True Web Integration). Започвайки от версия IE 4.0 обикновеният Explorer придобива способност да осъществява навигация в WWW и средства за работа с HTML. Включени са компоненти, позволяващи на елементите за управление ActiveX да взаимодействат с аналогичните елементи, реализирани в ActiveX и Java. В Internet Explorer 4.0 и следващите са реализирани ефективни средства за търсене в Интернет.

    Компанията Netscape също придобива популярност именно благодарение на своя WWW-браузър под име Netscape Navigator.

    Netscape Navigator от версия 4.0 става първия браузър, поддържащ динамичен HTML. В браузърът е вградена поддръжка на Java с възможност за управление на аплети.

    Друг, добиващ все по-голяма популярност браузър, е Mozilla. Той е модерен, стабилен поддържащ много стандарти. Има пощенски клиент и четец за новини. Дори има HTML редактор, ако смятаме сами да си напишем уеб страница. Потребителите на Netscape ще забележат приликите с Communicator пакета,тъй като и двата браузъра. имат еднаква основа.