Биографии Софтуер Хардуер IT Фирми Речник
 
Начало
Цел
Източници
Връзки
Галерия
Тестове
Форум
За авторите
 


Sybase Incorporated


    Sybase Incorporated е американска корпорация, влизаща в шесторката на най-големите компании за производство на програмно осигуряване в света. Sybase се ползва с репутацията на световен лидер в създаването на технологии за построяване на индустриални разпределени информационни системи на основата на архитектурата клиент-сървър. Компанията се занимава с разработката на софтуер за системи за управление на релационни бази от данни (РСУБД), за създаване на информационно взаимодействие между разнородни източници на данни и за разработка на приложения в архитектурата клиент-сървър и Интернет.

    Компания е основана през 1984 година. Нейният централен офис се намира в Емервил, щата Калифорния.

    През 1988 година компанията пусна първата в индустрията промишлена СУБД в архитектурата клиент-сървър.

    Особено внимание Sybase отделя на продуктите за мобилни потребители, системи за бази данни и Интернет/Интранет-решения. Клиенти на Sybase са едни от най-големите международни компании, сред които преобладават финансовите, телекомуникационните и търговски компании.

    Регионални филиали на Sybase са разположени в Берлингтон и Конкорд, щата Майами; Боулдер, щата Колорадо; Маунтейн-Вю, щата Калифорния; канадския град Ватерлоо и столицата на Франция — Париж. Компанията продава своята продукция в 63 страни по света. Работещите в Sybase наброяват около пет хиляди човека.