Биографии Софтуер Хардуер IT Фирми Речник
 
Начало
Цел
Източници
Връзки
Галерия
Тестове
Форум
За авторите
 


Oki

    Oki е японска компания, специализираща в производството на телекомуникационно оборудване, микроелектронни прибори и компютърна периферия. Широка известност са завоювали принтерите Oki.

    Фирмата е основана през 1881 година за производство на първите японски телефонни апарати. В предприятията на Oki в 28 страни по света работят повече от 20 хиляди сътрудника.

    Значително внимание Oki отделя за производство на професионални матрични принтери, с които са оборудвани терминалите на много световни авиокомпании. Принтерите Oki са снабдени с «интелигентна» печатаща глава, която сама анализира дебелината и типа на хартията, съдържа датчик за температура, автоматически намалява скоростта на печат, ако печатащата глава прегрява. Матричните принтери Oki се използват предимно там, където е необходим печат на нестандартни носители: разнообразни бланки, картички, билети и т.н.

    Oki разработи принтер от ново поколение на основата на светодиодната LED-технология. Главното му достойнство в сравнение с лазерните принтери е отсъствието на сложна и скъпа оптико-механична част, вместо която е използвана редица светодиоди. Такава конструкция се отличава с повишена надеждност, простота и икономично обслужване, относително ниска цена.