Биографии Софтуер Хардуер IT Фирми Речник
 
Начало
Цел
Източници
Връзки
Галерия
Тестове
Форум
За авторите
 
Официален сайт на BenQ Group

BenQ Group

       BenQ Group, известна в миналото като Acer Communications & Multimedia Group, е глобална организация, в която работят повече от 10000 сътрудника, с годишен оборот около 3,2 милиарда долара (3,7 милиарда евро) по данни за 2001 год. Знанията и опита на компанията са съсредоточени в три основни области: системи за връзка (безпроводникова връзка, мрежи), технологии за производство на дисплеи (CRT- и LCD-монитори, проектори) и оптоелектроника (скенери, принтери и системи за оптическо съхраняване на информация).

       B BenQ притежава повече от 670 световни патента за технологии за представяне и обработка на информация, за системи за свръзка и устройства за съхраняване на данни. Научните изследвания и опитно-конструкторската раабота се осъществяват в лабораториите Hsinchu Lab (Тайван), в центровете Suzhou Software Development Centre (Китай) и Wireless Technology Center (Сан Диего, САЩ).

       B BenQ има производствени предприятия в Малайзия, Мексико, Китай и Тайван. Флагманско предприятие е завода BenQ Suzhou, разположен на повече от 600000 кв. метра, в който работят повече от 6000 човека. В момента този център произвежда 4 милиона цветни монитори, 8 милиона клавиатури и 4 милиона скенери за година.