Биографии Софтуер Хардуер IT Фирми Речник
 
Начало
Цел
Източници
Връзки
Галерия
Тестове
Форум
За авторите
 


Риск Електроник ООД

       Риск Електроник ООД е създадена през 1990 г. от сътрудници в Института по Приложна Кибернетика на БАН (част от бившето ИТКР), работещи в областта на Развойни и Индустриални Системи и Компютри (РИСК). Двамата настоящи собственици и основатели на фирмата инж. Йордан Кисьов и инж. Тодор Станчев имат богат опит в развоя и внедряването в производство на персонални компютри, комуникационни мрежи.

       От създаването си до днес РИСК Електроник се наложи като една от водещите фирми на българския ИТ пазар, предлагаща висококачествени продукти и услуги

       Фирмата се представя от ст.н.с.д-р. Йордан Кисьов.

       Риск Електроник е фирма производител и системен интегратор, която работи само с крайни клиенти, като се фокусира в корпоративния сегмент. По конкретно фирмата извършва следните дейности:

  • Производство на компютърни системи, промишлени компютри и сървъри в 19" формат и преносими компютри по спецификация на клиента с регистрирана марка RISK Profiline ® (собствено производство). Фирмената политика е в собственото производство да се използват само висококачествени компоненти, а три годишната гаранция да е на нивото на най-добрите световни производители.
  • Доставка и инсталация както и гаранционен сервиз и услуги на продуктите на световни лидери, като HP и Fujitsu Siemens на базата на директни договори за търговски и сервизен партньор.
  • Системна интеграция - инсталация на локални мрежи/ междумрежова комуникация под управлението на NOS Microsoft Windows и Novell NetWare, LAN/ WAN връзки с покриване всички етапи на изпълнение - от проектиране до инсталация и поддръжка.
  • Проектиране и инсталация на структурни кабелни системи със сертификат и дългогодишна гаранция.
  • Доставка на широк кръг периферни устройства: матрични и лазерни принтери, дискови устройства, дискови подсистеми, устройства за съхранение на данни, скенери, непрекъсваеми захранвания, монитори консумативи и др.
  • Доставка, инсталация и системна поддръжка на широка гама софтуерни продукти от ОЕМ версии на ОС, антивирусен софтуер, кирилизиращ софтуер и мн. др.
  • Развой и производство на системи за измерване на тегло. (От 2003 г. Риск Електроник започна производство и пласмент на електронни везни и системи свързани с тях).
  • Технически и системен гаранционен сервиз за всички предлагани от фирмата продукти.
  • Следгаранционен технически и/или системен сервиз на базата на двустранни договори с клиенти.

       Централният офис на фирмата е в София, но тя работи на територията на цялата страна, благодарение на собствените си търговски и сервизни офиси в по-важните административни и бизнес центрове в страната, а те са : Бургас, Варна, Видин, Монтана, Пловдив, Русе, Стара Загора.