Биографии Софтуер Хардуер IT Фирми Речник
 
Начало
Цел
Източници
Връзки
Галерия
Тестове
Форум
За авторите
 


Cisco Systems Incorporаted

    Cisco Systems Incorporаted е крупна американска компания, специализирала в областта на мрежовите решения за Internet. Щаб-квартирата й се намира в Сан-Хосе (Калифорния). Основана е през 1986 година. Президент на компанията е Джон Чембърс (John Chambers).

    Разработките на Cisco, способни да съединят в една мрежа различни типове компютърни мрежи и устройства, обезпечават надеждни мрежови решения, които позволяват на клиентите да създават собствена унифицирана мрежова информационна инфраструктура и да я свързват към мрежите на други потребители.

    По обем на продажбите корпорацията заема първо място в групата на водещите световни производители на оборудване и решения за глобални и корпоративни мрежи, включително маршрутизатори, комутатори, сървъри за достъп и софтуер за мрежово администриране. Около 80% от използваните в Интернет маршрутизатори са произведени от Cisco Systems.

    Продукцията на компанията се разпространява в 115 страни. Структурни подразделения на Cisco са разположени в Северна Каролина, където се намира изследователският център на компанията и в Масачузетс. Фирмата има повече от 200 задгранични представителства в 54 страни по света за продажба и техническа поддръжка на своята продукция. Работещите в компанията надвишават 15 хиляди души.