Биографии Софтуер Хардуер IT Фирми Речник
 
Начало
Цел
Източници
Връзки
Галерия
Тестове
Форум
За авторите
 


CNet Technology Incorporated


    CNet Technology Incorporated е американска компания за разработка и производство на мрежово оборудоване. Нейното седалище се намира в Силиконовата долина, в г. Сан-Хосе (Калифорния).

    Основана е през 1987 година. CNet Technology произвежда оборудване с високи технически характеристики, използвайки достиженията на най-добрите производители на микросхеми и производителите на елементна база, в това число в сътрудничество с United Microelectronics Corporation (UMC) и Davicom Semiconductor Incorporаted. Изследванията и разработките на CNet да посветени на конструирането на специфични за конкретните приложения интегрални микросхеми (ASIC), разработката на програмно и микропрограмно обезпечение, обезпечение на междуплатформената съвместимост.

    CNet Technology е разработчик, производител и доставчик на широк спектър оборудване за локални и глобални изчислителни мрежи, поддържащо протоколи Ethernet, Fast Ethernet, ARC-net, Token Ring, ATM и ISDN. Крайни потребители на продукцията на CNet са такива организации, като NASA (Националното управление по аеронавтика и космонавтика на САЩ), Калифорнийския университет, «Макдоналдс» и др.

    CNet има търговски представителства в САЩ, Латинска Америка, Канада, Тайван, Мексико, Португалия, Германия, Русия и Великобритания. Производствените мощности на компанията CNet Technology са разположени в Тайван.