Биографии Софтуер Хардуер IT Фирми Речник
 
Начало
Цел
Източници
Връзки
Галерия
Тестове
Форум
За авторите
 
Официален сайт на Adobe Systems, Inc.


Autodesk Incorporated

    Autodesk Incorporated е американска компания със седалище в г. Сан-Рафаел (Калифорния). Глава на корпорацията от 1992 година е Карол Барц (Carol Bartz).

    Autodesk влиза в петорката най-големи световни компании-производители на софтуер. С признанието на специалистите се ползва графичната програма AutoCAD за автоматизирано проектиране в машиностроенето, архитектурата и строителството; пакета за двумерна анимация Autodesk Animator Studio; един от най-известните пакети за 3D-анимация3D Studio, предназначен за създаване на компютърни игри и видеофилми; картографската система AutoCAD Map, използвана в геодезията и картографията; програми за Web-разработки и т. н.

    Корпорацията Autodesk е основана през 1982 година. Основният продукт на компанията — програмата AutoCAD — за кратко време успява да завоюва своя сектор от пазара. Продуктите на корпорацията са преведени на повече от двадесет езика.

    В компанията работят повече от 2,5 хиляди сътрудника. Изследователски центрове на Autodesk работят в САЩ (девет центъра), а също в Нюшатъл (Швейцария), Калгари (Канада), Токио (Япония), Гилдфорд (Великобритания).